Csak akciós könyvek Raktáron lévő könyvek
Keresés csak ebben a kategóriában
Könyvesbolt főoldal arrow Irodalom arrow Regény, kisregény arrow Történelmi regény arrow Bagdadi tolvajok

Bagdadi tolvajok



Matthew ​Bogdanos tengerészgyalogos ezredes, a szeptember 11-i terrortámadások rettenetes élménye után New York-i helyettes államügyészi irodáját maga mögött hagyva, beleveti magát a terrorizmus elleni „furcsa háborúba”. Szolgál Afganisztánban és Irakban, míg… Míg ott tudomást nem szerez az Iraki Nemzeti Múzeum kifosztásáról. Bogdanosban ekkor a katona vasfegyelemhez szoktatott gondolkodásmódja felett győzelmet arat az elszánt nyomozó izgatottsága és a felmérhetetlen értékű kultúrkincsek iránti rajongás: az ezredes csapata feladatait önállóan – csaknem önkényesen – kiterjeszti az iraki múzeumban történt események és az eltűnt műkincsek felderítésére.
Bogdanos ezredes a helyszíni tudósítás közvetlen erejével beszéli el a veszélyekkel telt bagdadi kalandot – a regényt, amely mégis igaz. Kétszínűség, titkok, akciók, váratlan fordulatok kavarognak a történetben, amelyben Bogdanos megpróbálja kideríteni, mi történt a páratlan műkincsekkel a háború káoszában. Élénk leírásaiban szinte látjuk a razziák pergő eseményeit, érezzük a tárgyalások feszült légkörét. Nyomon követhetjük a tárgyak visszaszolgáltatásáról szóló megbeszéléseket, a széfek berobbantását, a nyomozótisztek elvegyülését a bagdadi bazárban, követhetjük a lopott műkincsek nyomát Zürichtől Ammanon, Lyonon, Londonon át – egészen New Yorkig.
A Bagdadi tolvajokban minden megvan, ami a kincsvadász- és háborús kalandregényekben, a mesésnek ható beszámoló legnagyobb erénye azonban éppen a valóság tényszerű feltárása; az, hogy végre pontos adatokkal illusztrálva láthatjuk a világhíres mezopotámiai műkincsek sorsának egyes állomásait. Bogdanos feltárja, milyen piszkos kapcsolatok működnek a nemzetközi műtárgy- és régiségkereskedelemben, korrigálja a média túlzó reakcióit és tévedéseit, tisztázódik, mit loptak el a bűnözők, mit rejtettek el és mi az, ami máig hiányzik.

A SZERZŐKRŐL
Matthew Bogdanos – görög származású, de született New York-i tartalékos tengerészgyalogos ezredes – 1988 óra helyettes államügyész Manhattenben. A Bucknell Egyetem klasszika-filológia szakán és a Columbia Egyetem jogi szakán szerzett diplomát, Stratégiai Tanulmányok mesterfokozatát pedig a Hadtudományi Egyetemen kapta. 2001. szeptember 11. után újra behívták aktív szolgálatra. Az afganisztáni terrorellenes akcióban való résztvételéért bronzcsillaggal tüntették ki, majd két szolgálati időszakot töltött Irakban. 2005 októberében helyezték ismét tartalékos állományba. Visszatért az ügyészségre és tovább folytatja a kutatást ellopott műkincsek után.
William Patrick a Blood Winter című mű szerzője, amiről a Wall Street Journal azt írta: „Úgy ír, mint legjobb műveiben a korai Graham Greene, vagy mint John le Carré.”

Könyvének jogdíját Matthew Bogdanos a műkincsek utáni további kutatásokra ajánlotta fel.

Bolti ár: 3 500 FtKedvezményes ár: 2 890 Ft
17 %


A kategória paraméterei: Könyv
Szerző Matthew Bogdanos
ISBN 9637525912
Megjelenés 0
Méret: 0 x 0 x 0

Vásárlói vélemények:

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.

Újdonságok

A nagy utazásAbszolútköny könyvesbolt - A nagy utazás
----------------
Bagdadi tolvajokAbszolútköny könyvesbolt - Bagdadi tolvajok
----------------
GERTRUDA ESKÜJE Abszolútköny könyvesbolt -  GERTRUDA ESKÜJE
----------------